Inspanningstest met ademgasanalyse

€165,00

Bestel hier je inspanningstest. We vragen om eerst een aanbetaling te doen van €25,-. Na bestelling nemen we zo snel mogelijk contact met je op om de test te plannen.

De gouden standaard methode om het conditieniveau van iemand te bepalen is de maximale inspanningstest met gaswisselingsanalyse.

De maximale zuurstofopname (VO2max) is een maat voor de hoeveelheid zuurstof die iemand tijdens maximale inspanning kan benutten. Hoe hoger deze waarde hoe beter de zuurstofvoorziening naar de spieren is en hoe efficiënter een prestatie geleverd kan worden.

De inspanningstest geeft objectieve informatie over het prestatievermogen van een sporter, zoals:

  • Nauwkeurige individuele trainingszones
  • Maximale hartslag en vermogen
  • Omslagpunt gemeten met de gaswisselingsanalyse

Deze informatie is noodzakelijk voor het opstellen, evalueren en/of aanpassen van je trainingsprogramma. Een inspanningstest is niet alleen bedoeld voor topatleten, maar juist ook voor recreatieve atleten. Voor hen is het ook van belang om te weten hoe het met hun conditie gesteld is en of ze op de beste manier trainen.

De inspanningstest bij WattCycling wordt afgenomen op de Wattbike, hardloopband, of roeiergometer. De hoeveelheid en de samenstelling van de uitademingslucht (zuurstof en kooldioxide, O2 en CO2) wordt gemeten, tegelijkertijd met de hartslag en het geleverde vermogen. De belasting neemt in kleine stapjes toe tot maximale inspanning wordt bereikt.

De inspanningstest wordt afgenomen in Amsterdam:
Amstelvlietstraat 1, 1096 GG Amsterdam