Start met WattCycling in 5 stappen

Stap 1/5: Check je trainingszones

Bij WattCycling trainen we in je persoonlijke vermogenszones en hartslagzones. Deze zones bepalen we op basis van de MMP (maximale vermogen over 1 minuut) en MHR (maximale hartslag). Weet je deze waardes niet meer? Vul hieronder je e-mailadres in waarmee je ook inlogt in de Virtuagym app en wij sturen je de scores.

Stap 2/5: Download de Wattbike Hub app en haal meer uit je trainingen

Met de Wattbike Hub app (Apple of Android) kun je nog meer uit de WattCycling trainingen halen. Je kunt de training opslaan, analyseren na afloop en delen met populaire trainingsplatformen zoals Strava en Trainingspeaks. Voer je nieuwe trainingsscores (MMP en MHR) in:

  1. Download de Wattbike app en maak een account aan.
  2. Ga naar instellingen en kies ‘Profile’.
  3. Bij de iOS app kies je je voorkeur onder ‘Preferences’. Klik daarna op bewerken.
  4. Bij de Android app klik je eerst op bewerken en kies je daarna je voorkeur bij ‘Preferences’.
  5. Kies bij ‘Preferences’ / bewerken voor ‘MMP (Maximum Minute Power)’ i.p.v. ‘FTP…’.
  6. Vul vervolgens onder ‘User data’ je MMP, MHR en gewicht in. Op basis hiervan worden je persoonlijke trainingszones berekend.

Stap 3/5: Plan je favoriete training met de Virtuagym app

Inplannen kan eenvoudig binnen 14 dagen (7 x 24 uur) voorafgaand aan een training met de Viruagym app. Als je een keer verhinderd bent kan je je tot 4 uur voor de start van jouw training afmelden. Meld je wel af, dan kunnen anderen aan de training meedoen. Bekijk voor een overzicht van de thema’s en de verschillende trainingen het trainingsprogramma.

Stap 4/5:Zoek het ANT+ ID nummer van je hartslagband

Voor het meten van de hartslag heb je een hartslagband nodig. Met het ANT+ ID nummer koppel je de band eenvoudig met de Wattbike. Bij de WattCycling hartslagband staat dit nummer op de sensor gegraveerd. Ideaal voor je trainingen. Deze band is ook te gebruiken met een sporthorloge of met je mobiel. Vraag er naar bij je WattCycling trainer

Heb je eigen hartslagband dan kun je het ANT+ ID nummer vinden door middel van een sporthorloge of fietscomputer.

Stap 5/5: Start je WattCycling training op

Koppel je Hartslagband, start de Wattbike App en stel de Monitor goed in (HAM).

Succes met trainen!