Train verantwoord bij AmstelGym tijdens corona

Veilig sporten tijdens corona

We hebben alle coronaregels en maatregelen die wij hanteren op een rijtje gezet. Zo houden we het overzichtelijk, weet je waar je op kunt rekenen en wat we van jou verwachten.

Het coronavirus houdt de wereld al maanden in haar greep. Bij alles wat je doet moet je rekening houden met de 1,5 meter en overal waar je komt heb je te maken met de richtlijnen van het RIVM. Zo ook bij AmstelGym. Door ons te houden aan alle richtlijnen en het invoeren van bepaalde regels proberen wij de veiligheid en gezondheid van onze leden en collega’s te kunnen waarborgen.

Bij klachten blijf je thuis

Heb je verkoudheidsklachten, blijf dan thuis en laat je testen. Ben je in contact geweest met iemand die besmet is met het coronavirus of ben je op vakantie geweest in oranje gebied? Ga uit voorzorg in quarantaine en/of laat je testen en blijf thuis tot je testresultaten binnen zijn. Zit jij thuis in quarantaine en wil je wel graag sporten? Dat kan! Via de AmstelGym app vind je een divers aanbod aan virtuele work-outs die je thuis of in je achtertuin kunt volgen.

Richtlijnen van het RIVM

Het RIVM heeft een aantal maatregelen naar buiten gebracht die het risico op verspreiding van het coronavirus kunnen verkleinen:

  • Was regelmatig je handen met zeep of desinfecterende handgel.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze na gebruik weg. Schudt geen handen en raak anderen ook niet aan.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.

Maatregelen binnen in de gym

Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom nemen wij zelf ook verschillende maatregelen om de veiligheid van onze leden en collega’s te kunnen waarborgen. Momenteel nemen wij de volgende maatregelen binnen onze gym:

Er zijn looproutes binnen de gym zodat je goed afstand kunt houden van elkaar. We vragen je hier ook op te letten voorafgaand, tijdens en na de training. Onze coaches staan voor je klaar, maar blijven op 1,5 meter afstand.

Bij de ingang en binnen in de club vind je op verschillende plaatsen desinfecterende handgel.

In de gym zijn desinfectiedoekjes beschikbaar zodat je apparatuur schoon kunt maken voor en na gebruik.

In onze groepslessen (Circuit trainingen) is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Meedoen met een groepstraining? Reserveer dan via de AmstelGym app.  In de AmstelGym app worden 5 vragen gesteld over je gezondheid. Zo weten we zeker dat iedereen die bij ons traint fit en gezond is. Je kunt 1 week vooruit reserveren.

Voor de eGym en vrije trainingen hoef je (nu) niet te reserveren, wel scan je jouw polsbandje altijd bij binnenkomst.

Fitnessapparatuur, sanitair en overige ruimtes worden door ons regelmatig schoongemaakt.

Omkleden doe je voorlopig thuis, net als douchen. Je kan wel de lockers en het toilet gebruiken.

Er zijn vanuit het RIVM eisen gesteld aan de ventilatie van sportlocaties.  Bij AmstelGym voldoen we ruim aan deze eisen. Wij hebben een zeer goed werkend luchtverversingssysteem die schone lucht van buiten haalt en gebruikte lucht naar buiten afvoert.

Sporten met mondkapje is bij ons niet verplicht. Ben je niet aan het sporten dan is een mondkapje verplicht.

Jammer, maar veilig: geen high-fives en schud geen handen!