Train smarter,
get faster

#WattCycling

Verbeter je fietsprestatie en train gericht naar jouw doel

Werk gericht aan je (fiets)conditie én traptechniek met 80 minuten trainingen op de Wattbike in jouw persoonlijke trainingszones vermogen en hartslag. Begin WattCycling met het startpakket van 2 maanden en ervaar het zelf. Velen zijn je voor gegaan!

5,0
Op basis van 2 reviews

Train smarter, get faster

Verbeter je fietsprestatie en train gericht naar jouw doel

Werk gericht aan je (fiets)conditie én traptechniek met 80 minuten trainingen op de Wattbike in jouw persoonlijke trainingszones vermogen en hartslag. Start WattCycling met het Startpakket van 2 maanden en ervaar het zelf. Velen zijn je voor gegaan!

5,0
Op basis van 2 reviews

Train in je eigen zones

Train op vermogen en hartslag

Trainen op de Wattbike bij WattCycling is een gerichte methode voor alle sporters die willen werken aan hun conditie. Ongeacht je niveau.

De ultieme indoor fiets

Groepstrainingen op de Wattbike

Train op de meest geavanceerde indoor fiets die er bestaat: de Wattbike. De Wattbike meet heel nauwkeurig je prestatie en voelt aan als een racefiets.

Sneller resultaat

80 minuten WattCycling trainingen

Elke training bestaat uit een goede warming-up, een gevarieerd intervalprogramma van 45 minuten en een cooling-down. Maak trainen leuker!

Fiets met minder energie

Verbeter je traptechniek

Met dezelfde energie een hogere snelheid. Met de Polar View is het mogelijk om je traptechniek in real time te zien en elke fase te verbeteren.

Effectieve trainingen voor elke fietser

Tijdens de introductietraining bepalen we je persoonlijke trainingszones. Op basis van deze zones traint iedereen op dezelfde intensiteit.

Elke week 4 nieuwe trainingen

Gevarieerd trainingsprogramma

We bieden 4 verschillende WattCycling trainingslijnen met hun eigen accent op de standaard trainingsdoelen voor jouw trainingsweek: de WattCycling Tri/Endurance, d’Huez, HIT en Allround training.

Wat anderen zeggen over WattCycling

5,0
Op basis van 2 reviews
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Intieme mensvriendelijke sportschool

15 november 2021

In mijn (lange) leven heb ik al bij verschillende sportscholen gesport en hoewel ik de oefeningen bijna altijd fijn vond waren er altijd randverschijnselen die ik minder fijn vond. Na de eerste training werd er niet meer op me gelet en kreeg ik verder geen instructies en/of aanwijzingen. Of het was ontzettend druk en moest ik steeds wachten. Of er waren mannen die mijn aandacht wilden. Ik sportte een tijdje en liet het dan afweten. Ruim twee jaar geleden werd mijn aandacht getrokken door een advertentie van AmstelGym op Facebook. Ik vulde een aanvraag in en werd dezelfde dag teruggebeld en uitgenodigd voor een kennismaking met deze kleine intieme sportschool met een industriele uitstraling.Alles werd me goed en duidelijk uitgelegd en ik kon de apparaten uitproberen. Met een bandje om mijn pols word ik herkend door het apparaat dat zich helemaal aan mij aanpast, aan mijn lengte,mijn benen, torso en armen, het apparaat ziet wat ik aan kan en ik word uitgedaagd. Na elke zes keer krijg ik een nieuw programma. Op een app kan ik volgen hoe ik het doe en ik heb inmiddels een biologische leeftijd die meer dan twintig jaar jonger is dan ik ben. De instructeurs letten op me en zijn altijd beschikbaar voor advies of een praatje, ze kennen me persoonlijk en ik hen. Ook ken ik de meeste van mijn medesporters van gezicht en groeten we elkaar en vragen hoe het gaat en of we lekker gesport hebben. AmstelGym staat wat mij betreft op grote hoogte. Ik wilde schrijven op eenzame hoogte maar eenzaam ben je niet bij AmstelGym.

Dia Huizinga

Leuke intensieve lessen

15 oktober 2021

Trainer Evan motiveert goed en geeft ook persoonlijke aandacht, heel fijn.

Natascha

Train het hele jaar door

Boek progressie

We organiseren regelmatig Powerchecks om je progressie in kaart te brengen. De Powerchecks zijn tijdens de reguliere trainingen. Naast de Powercheck is er ook altijd een alternatief proramma.

Train zo vaak je wilt

Meer of minder trainen kan altijd! Je bent vrij om maandelijks, met ingang van de eerste van de nieuwe maand, je abonnement te upgraden of downgraden om zodoende meer of minder te trainen. De minimale periode is 1 maand.

Plan je trainingen eenvoudig

Kies wekelijks je favoriete WattCycling training, inplannen kan eenvoudig met de Virtuagym app.

Verbeter je prestaties met precisie

Met de Wattbike app haal je alles uit je WattCycling trainingen. De Wattbike meet elke seconden een flink aantal variabelen die je na je training kunt opslaan en analyseren. Deel de training vervolgens automatisch met je favoriete trainingsapp zoals Strava, MyPerfectCoach en Trainingpeaks.

Verschillende pedalen

Je kunt alleen aan een optimale traptechniek werken, wanneer je aandacht kan besteden aan trek- en duwkracht. Dit vereist een “kliksysteem”. De Wattbikes zijn uitgerust met SPD, SPD-sl en Look pedalen. Als je (nog) geen fietsschoenen hebt kan je ook met sportschoenen in de toeclips.

Hartslagband

De Wattbikes en software ondersteunen ANT+ hartslagbanden. Neem je eigen hartslagband mee. Heb je geen hartslagband, voor 39,50 kun je er bij ons een kopen.

Leer efficiënter trappen

Verbeter elke fase van de traptechniek


Fase 1
Vanaf boven wordt de pedaalslag ingezet en met kracht vooruit geduwd.


Fase 2
Direct daarna volgt een krachtige duw naar beneden door het middelste gedeelte van de pedaalslag.


Fase 3
Zodra de pedaal aan de onderkant van de pedaalslag komt, volgt een krachtige trek achterwaarts.


Fase 4
Tijdens het laatste stukje van de pedaalslag is een licht opwaartse trekbeweging.